Litteratur

Det er forholdsvis let for os at tilegne os hinandens litteratur, da der er et historisk, kulturelt, socialt og især sprogligt betinget fællesskab mellem de nordiske lande.

Her kan du finde forskellige tekster fra den skandinaviske litteratur oversat til dansk tegnsprog, så I alle kan være med fra start. Vi viser jer, både på dansk og på tegnsprog, de mange nuancer, som den nordiske litteratur rummer. Det er her, du finder inspiration til din videre læsning på egen hånd.

Forfatterne er ikke kun forfattere. For eksempel blev den danske forfatter Amalie Skram en vigtig person i forbindelse med skildringen af kvindens stilling i ægteskabet. Du kan finde ud af mere om de enkelte forfattere på nettet.
Victoria Benedictsson, Ur mörket (1888)

Her fortæller en kvindestemme om det selvhad, som mændenes nedvurdering af hende som kvinde er resulteret i.

Björg Vik, Kystlandskap (1985)

Kystlandskap handler om forholdet mellem Sara og hendes forældre. Sara er ensom og fascineres af en bestemt hættemåge, der får en stor betydning for hende.

Gunder Andersson, Torrsimmaren (1987)

Novellen handler om Anders og hans svømmelærer, hvis tålmodighed kommer på prøve og som får en indflydelse på Anders.

Amalie Skram: Karens Jul (1885)

En vinterdag bliver Karen og hendes nyfødte barn fundet i færgemandshuset af en politimand. Hun vil blive i huset frem for at tage til fattigvæsenet, et valg med store konsekvenser.